Go to Top

Biobaza

Laboratorul Biobază din cadrul INCD Victor Babeş

 

Are principala activitate de creştere şi utilizare a animalelor de laborator în scopuri ştiinţifice. Unitatea este autorizată Sanitar-Veterinar pentru folosirea în experimente in vivo, a urmatoarelor specii: şoareci şi şobolani – conform Autorizaţiei nr. 222 / 08.03.2016.

 

Laboratorul Biobază din cadrul INCD Victor Babeş, are principala activitate de creştere şi utilizare a animalelor de laborator în scopuri ştiinţifice. Unitatea este autorizată Sanitar-Veterinar pentru folosirea în experimente in vivo, a urmatoarelor specii: şoareci şi şobolani – conform Autorizaţiei nr. 222 / 08.03.2016.

Experimentele in vivo se derulează după obţinerea Autorizaţiei de Proiect, conform Ordinului  nr. 97 din 01/09/2015, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 722 din 25/09/2015.

Animalele de laborator pot fi din crescătoria proprie (şoareci din liniile C57 Black, BALB/c, CD-1 şi şobolani din liniile CD SD, WISTAR) sau pot fi achiziţionate la cerere de la oricare unitate furnizoare autorizată.

Protocoalele de lucru pentru experimentarea cu animale de laborator pot fi puse la dispoziţie de beneficiar sau pot fi stabilite de comun acord în funcţie de cerinţe, scopul urmarit şi infrastructura laboratorului.

Următoarele tehnici / determinări (aplicabile pentru şoareci sau şobolani) pot fi incluse în protocoalele experimentale: determinări hematologice, prelevare probe, administrare substanţe de test, determinare consum apă şi furaj, manopere chirurgicale, examinare ecografica, examen necropsic.

Următoarele modele animale pot fi realizate şi incluse in cadrul protocoalelor experimentale: model animal tumoral indus chimic sau prin transplant tumoral din colectia proprie, model animal de diabet indus chimic, model animal de infarct miocardic indus chirurgical.

 

ECHIPA LABORATORULUI 

Sef laborator

 

 
   
CSIII, Dr. Biolog Gheorghita Isvoranu
CSIII, Dr Catalin Gabriel Manole
CS, Dr.  Medic Veterinar Laurentiu Anghelache
Asist. Cercetare, Dr. Medic Specialist Florina Cionca
Tehnician Maria Paraschiv

 

INGRIJITORI ANIMALE:

Simion Gina
Dumitru Magdalena
Prezenschi Daniela
Munteanu Cristina
Munteanu Mihaela

 
 

 
 

Proiecte in derulare*

PNII – Resurse Umane Nr. 141 / 2015

Telocitele si celulele stem – o terapie promitatoare pentru insuficienta cardiaca – Director Proiect: Manole Catalin-Gabriel

PN.16.22.04.02

Nanosisteme pentru aplicaţii medicale – Candidaţi pentru terapia adjuvantă în cancer – Director Proiect: Bogdan Marinescu

PN.16.22.04.04

Imunoterapie ţintită în cancer bazată pe profilul molecular al tumorii – Director Proiect: Gheorghița Isvoranu