Echipamentele Laboratorului

4D - Nucleofactor

 

Unitatate de nucleofecție pentru cuve și plăci de 16 godeuri, cu programe predefinite pentru linii celulare aderente și în suspensie și culturi primare, posibilitate de optimizare și export facil de date.
Prezintă flexibilitate pentru diverse substraturi, de la plasmide la complexe RNP și peptide.
Aplicații: supraexpresie sau silențiere genică, expresie proteică, generare de clone stabile. Consumabilele sunt dedicate.

Hotă cu flux laminar - Holten MaxiSafe 2010

, clasă IIA, cu următoarele caracteristici:

– 2 filtre HEPA în partea superioară – un filtru principal și un filtru de evacuare.

– lampă UV încorporată şi program standard de dezinfectare,

– protecţie anti-UV şi panou activat electric,

– perete de sticlă cu grosime de 6 mm, operat printr-un panou digital cu microprocesor

 

– display LCD, indicator al statusului fluxului laminar, cu alarmă încorporată.

Incubator cu atmosferă de CO2 - ShelLab

cu carcasă dublă cu strat exterior de apă, ideal pentru culturi celulare. Designul oferă o temperatură uniformă, care previne schimbările bruşte şi şocul termic celular, precum şi o atmosferă stabilă de CO2, uşor de menţinut şi controlat.

Microscop inversat - Eclipse TS 100 Nikon

cu contrast de fază şi lampă de fluorescent este util pentru studiul culturilor celulare şi pentru experimentele de imunofluorescenţă. Sursa de lumină este asigurată de LED-uri ecologice, având un consum scăzut şi o viaţă lungă de operare, până la 60000 de ore.

Platforma Luminex 200

Echipamentul permite determinări de tip multiplex – până la 100/500 analiţi, într-o singură probă. Tehnologia poate fi utilizată în determinarea profilului expresiei proteinelor, cu extindere în genotipare şi în stabilirea profilului expresiei genelor. Sistemul include aparatul de citire Luminex XY™, unitatea de livrare a fluidului Luminex SD™, software (xPonent 3.1) şi computer.

Tehnologia xMAP (Multi-Analyte Profiling) introduce ca soluţie inovatoare microsferele marcate fluorescent, ca suport de legare pentru moleculele de interes, folosind un proces brevetat de încorporare a unui amestec unic de 2 sau 3 fluorocromi. În funcţie de gradul de încorporare a acestor fluorocromi, cu spectru de citire în roşu şi infraroşu, pot fi obţinute 100 de populaţii distincte de microsfere de polistiren/500 de populaţii în cazul microsferelor de polistiren cu proprietăţi magnetice.

Multiplexarea xMAP array reprezintă o tehnologie proteomică avansată, ce permite identificarea şi cuantificarea simultană a panelurilor de biomarkeri x-plex dintr-un volum foarte mic de probă biologică (ser, plasmă, supernatant celular, lizate celulare/tisulare, urină, lichid cefalorahidian, etc) într-un timp relativ scurt, cu o înaltă acurateţe, oferind avantajul unei game impresionante de aplicaţii în sfera cercetării ştiintifice şi în diagnosticul clinic.

Aplicații:

  • analiza de seturi x-plex de citokine pro/anti-inflamatorii pentru evaluarea efectelor anti-inflamatorii, anti-algice ale bioprodușilor,
  • analiza moleculelor de semnalizare în vederea evaluării modulării semnalizării intracelulare sub acțiunea bioprodușilor,
  • investigarea bazelor moleculare ale biosecurității și eficacității bioprodușilor,
  • crearea unui sistem complex de investigații privind implementarea instrumentelor proteomice în vederea evaluării profilului de imunotoxicitate pentru bioproduși.

Microplate Multimode Detector Zenyth 3100 (Platforma Anthos Zenyth)

Echipamentul suportă aproape toate tipurile de aplicaţii în biologie moleculară, biochimie, teste de mediu şi alimentaţie, toxicologie şi screening-ul de medicamente.

Aplicaţii şi tehnologii de detecţie: citire în absorbanţă şi fluorescenţă, citire în lumină polarizată, TiRF, FRET, absorbanță UV/VIS. Va fi utilizată în cuantificarea de proteine şi acizi nucleici, studii de interacţiune proteină-proteină (receptor-ligand), teste enzimologice, teste reporter, determinare proteine fosforilate, activitate enzimatică.

Sistem vertical de electroforeză şi transfer Miniprotean II BioRad (Western blot)

Sistemul utilizat la capacitate maximă permite separarea a maxim 56 de probe simultan. Gelurile obţinute pot fi colorate şi analizate, sau pot fi supuse mai departe unui transfer pe membrană, pentru identificarea anumitor proteine prin imunodetecţie (western blot). Identificarea prin western blot se finalizează prin citirea rezultatului folosind scannerul de detecție a chemiluminiscenţei c-Digit.

Echipament Typhoon FLA 9000

Scanner cu laser, util pentru aplicaţii de imagistică biomoleculară, incluzând măsurători de izotopi, fluorocromi sau semnal de chemiluminiscenţă cu sensibilitate mare.

Aplicaţii: 2-D DIGE, fluorescenţă multiplex (în domeniul vizibil şi NIR – near infrared), western blot cu chemiluminiscenţă, precum şi coloraţii de gel (Coomassie™ blue şi impregnare argentică).

Caracteristici: captare de semnal radioizotoipic, fluorescent sau chemiluminiscent, rezoluţie înaltă şi cuantificare, poate fi optimizat prin adiţia de detector, filtere şi lasere, high-throughput cu detecţie simultană a până la 16 bloturi sau geluri de 10×8 cm, 2-D DIGE imaging.

C-DiGit Blot Scanner, LICOR

Echipament de tehnică multiscan, multi-expunere, care oferă posibilitatea de a capta semnalele de chemiluminiscenţă prin scanare liniară.

Distanţa scurtă dintre sursa de fotoni şi detector face posibilă o detecţie rapidă şi precisă a semnalelor de chemiluminiscenţă. La aceasta contribuie şi senzorul linear de scanare, care captează eficient toate semnalele luminoase şi face inutilă superrăcirea pe care se bazează camerele digitale de nouă generaţie.

Aparatul este mic şi portabil, nu necesită cameră obscură sau film radiographic, achiziţionând imaginea direct de pe membrana de blotare.

Rezoluţia aparatului este de 196 µm x 196 µm şi are doi timpi de achiziţie: standard, 6 minute şi high, 12 minute. Imaginea obţinută poate fi ajustată la oricare timp de expunere intermediar, cuprins în acest interval. Scannerul este însoţit de laptop dedicat, cu software propriu, uşor de folosit.

ro_RORomanian